Bulvių ir porų sriubos ingredientai:
500 g bulvių;
500 g porų (baltosios dalies);
1 vidutinio dydžio svogūnas;
~ 1 l vištienos sultinio;
50 g sviesto;
150 ml grietinėlės;
120 ml pieno;
Druskos, maltų juodųjų pipirų;
Fermentinio sūrio užbarstymui.
Gaminame. Bulvių ir porų sriuba
1. Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome nedideliais kvadratėliais.
2. Nuluptą svogūną supjaustome pusžiedžiais, porus - griežinėliais, beriame į keptuvę su įkaitintu sviesti ir maišant kepiname apie 10 minučių ant vidutinio silpnumo ugnies. Žiūrime, kad nedegtų ir neparuduotų.
3. Į keptuvę beriame bulves, pakepiname dar 3-4 minutes ir keptuvės turinį sudedame į užvirintą vištienos sultinį. Verdame kol bulvės suminkštės ir nukaičiame puodą.
4. Puodo turinį paskaniname druska, pipirais ir sutriname elektroniniu trintuvu. Pilame pieną, grietinėlę. Jeigu sriuba per tiršta, įpilame dar sultinio.
5. Sriubą supilstome į lėkštes ir užtarkuojame fermentinio sūrio. Skanaus!