Trintos moliūgų sriubos receptas.
Moliūgų sriubos ingredientai:
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Moliūgų sriuba
1. Moliūgas nulupamas, supjaustomas 2x1 cm kubeliais.
2. Morkos nuskutamos, supjaustomos mažesniais kubeliais (nes morkos verda ilgiau).
3. Imbieras nulupamas ir sutarkuojamas. Jeigu nenorite, kad imbiero aštrumas labai jaustųsi, dėkite jo mažiau.
4. Svogūnas nulupamas ir supjaustomas griežinėliais (gali būti stambesni).
5. Moliūgas, morkos, imbieras, svogūnas ir česnako skiltelės dedami į užvirintą daržovių sultinį, pagardinami druska, pipirais ir virinami apie 20-25 minutes, arba kol daržovės suminkštės.
6. Puodas nukaičiamas ir truputį pravėsęs puodo turinys sutrinamas blenderiu.
Moliūgų sriuba supilstoma į lėkštes, pilama grietinėlės ir saujelė sausoje keptuvėje paskrudintų moliūgo sėklų arba krutonų (nebūtinai). Skanaus!