Burokėlių sriubos ingredientai:
200 g kiaulienos ar jautienos (nebūtinai), gali būti su kaulais;
~2 l vištienos arba daržovių sultinio (natūralaus ar kubeliais);
2-3 šviežūs burokėliai;
1 nedidelė morka;
200 g šviežaus kopūsto;
1 didesnė arba 2 mažos bulvės;
1 svogūnas;
Gabalėlis sviesto ir šlakelis aliejaus svogūnui ir morkai pakepinti;
5 pipirai, 1-2 lauro lapai;
Saujelė šviežių petražolių.
Gaminame. Burokėlių sriuba
1. Į puodą su vandeniu dedame nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą, pipirus, lauro lapus, sultinio kubelius (jeigu sultinys natūralus, mėsą dedame į sultinį o ne į vandenį). Užviriname, nugraibome putas, šiek tiek paverdame ir beriame šiaudeliais pjaustytą kopūstą, tarkuotus arba šiaudeliais pjaustytus burokėlius. Verdame ant mažos ugnies, kol mėsa išvirs.
2. Į keptuvę dedame sviestą, pilame šlakelį aliejaus, beriame kubeliais pjaustytą svogūną, truputį pakepiname ir dedame burokine tarka sutarkuotą arba šiaudeliais pjaustytą morką. Viską dar pakepiname kelias minutes ir verčiame į puodą.
3. Bulves pjaustome kubeliais ir dedame į puodą. Viską dar paviriname ant mažos ugnies apie 10 minučių, arba kol daržovės suminkštės. Jeigu burokėlių sriuba per tiršta, pilame dar sultinio.
4. Visai prieš baigiant virti beriame smulkiai pjaustytas petražoles.
Burokėlių sriuba pilama į lėkštes, dedama pusė valgomojo šaukšti grietinės ir.. skanaus!