Vištienos sultinio ingredientai:
~3 l vandens;
~800 vištienos (šlaunelių, sparnelių ar karkaso);
Žalumynai (petražolės, krapai);
Druska, pipirai, lauro lapai.
Gaminame. Vištienos sultinys
Vištiena dedama į puodą su šaltu vandeniu, užvirinama ir pirmo užvirimo vanduo nupilamas. Į puodą vėl pripilama vandens, sudedami prieskoniai (petražolės ir krapai nededami), pasūdoma ir užverdama. Kad vištienos sultinys gautųsi skaidrus, tik užvirus vandeniui ugnis sumažinama iki minimumo. Visame virimo procese kartkartėmis nugraibomos susidariusios putos. Vištienos sultinys verdamas apie 2 - 2,5 valandos. Kad vištienos sultinys būtų dar skaidresnis, baigus virti jis atvėsinamas ir nukošiamas per marlę. Sultinys pilamas į lėkštes ir puošiamas kapotais žalumynais. Skanaus!