Daržovių sriuba su pievagrybiais

Daržovių sriuba su pievagrybiais

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (3 balsai (-ų))

Narių vertinimas: 0 / 5

Žvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyvi
 

Ingredientai:

Daržovių, vištienos arba jautienos sultinys - 2 l;
Pievagrybiai - 4-5 vnt.;
Bulvės - 3 vnt.;
Morka - 1 vnt.;
Svogūnas - 1 vnt.;
Grikių kruopos - 2-3 valgomieji šaukštai;
Sviestas - gabalėlis;
Augalinis aliejus - šlakelis;
Kapoti žalumynai (krapai, petražolės);
Druska, malti juodieji pipirai, paprikos milteliai ar kiti mėgstami prieskoniai.

Gaminame. Daržovių sriuba su pievagrybiais

Bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome kubeliais ir dedame į užvirintą sultinį.

Grikių kruopas truputį pakepiname keptuvėje (ant silpnos ugnies, be riebalų) ir taip pat beriame į sultinį.

Morką pjaustome mažais kubeliais arba tarkuojame burokine tarka. Pievagrybius nuvalome ir pjaustome griežinįliais. Svogūną susmulkiname. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir, kai riebalai įkais, beriame morkas su svogūnais ir pakepiname. Dedame pievagrybius ir dar pakepiname. Prieš baigiant kepti pagardiname druska, prieskoniais. Keptuvės turinį verčiame į puodą su sultiniu ir verdame kol visi ingredientai išvirs. Prieš virimo pabaigą beriame kelias saujeles kapotų žalumynų. Skanaus!