Tradicinė gardi skaldytų žirnių sriuba.
Žirnių sriubos ingredientai:
Vištienos ar daržovių sultinys – 2 litrai;
Skaldyti žirniai – 1 stiklinė;
Svogūnas – 1 vnt.;
Morka – 1 vnt.;
Bulvės – 3-4 vnt.;
Sviestas – gabalėlis;
Lauro lapas, juodieji ir kvapieji pipirai, druska;
Švieži krapai.
Gaminame. Žirnių sriuba
1. Žirnius beriame į puodą, užpilame sultiniu ir pradedame virti. Sudedame prieskonius: lauro lapą, juoduosius ir kvapniuosius pipirus.
2. Bulves nuskutame ir supjaustome kubeliais.
3. Morką nuskutame ir supjaustome mažais kubeliais arba sutarkuojame stambia tarka.
4. Svogūną susmulkiname ir kartu su morka pakepiname svieste.
5. Kai žirniai jau bus beveik suvirę į puodą dedame bulves, pakepintą morką ir svogūną. Jeigu reikia paskaniname druska. Verdame kol daržovės ir žirniai suminkštės.
Į lėkštes supiltą žirnių sriubą apibarstome šviežiais krapais. Skanaus!