- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 28142

Ingredientai:
Kefyras - 500 g;
Burokėliai (marinuoti arba virti) - 100 g;
Pienas arba vanduo – šlakelis;
Agurkai (nedideli) – 2 vnt.;
Svogūnų laiškai – 2 saujelės;
Smulkinti porai – 1 saujelė;
Kapoti krapai ir petražolės – žiupsnelis;
Kiaušiniai - 2 vnt.
Gaminame. Šaltibarščiai
Kefyrą supilame į dubenį, pilame pieno arba vandens, dedame marinuotus arba citrinos rūgštimi parūgštintame vandenyje virtus ir sutarkuotus burokėlius. Jeigu burokėliai marinuoti, pagal skonį pilame burokėlių marinato. Dedame pjaustytus agurkus, porus, svogūnų laiškus, kapotas petražoles ir krapus.
Kiaušinius patarčiau dėti visai prieš valgant šaltibarščius, nes kelias valandas pabuvę šaltibarščiuose, jie tampa nebeskanūs.
Šaltibarščiai patiekiami su virtomis arba virtomis ir apkepintomis bulvėmis. Skanaus!