Grikių sriuba su mėsos kukuliais

Grikių sriuba su mėsos kukuliais

4.7941176470588 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (17 balsai (-ų))

Narių vertinimas: 0 / 5

Žvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyvi
 

Ingredientai:

Daržovių ar vištienos sultinys – 2 litrai;
Kiaulienos/jautienos faršo (tiks ir paukštiena) – 300-400 g;
Kiaušinis (nedidelis) – 1 vnt.;
Džiūvėsėliai ~ 1 valgomasis šaukštas;
Svogūnas – 0,5;
Sviestas – nedidelis gabalėlis;
Grikiai - 1 stiklinė;
Bulvės – 3 vnt.;
Morkos – 1-2 vnt. Priklausomai nuo dydžio;
Švieži žalumynai (petražolės, krapai) – nedidelis pundelis;
Druska, juodieji pipirai, lauro lapai.

Gaminame. Grikių sriuba su mėsos kukuliais

Puodą su sultiniu užviriname, pridedame pipirų, lauro lapų ir druskos (jeigu sultinys nesūdytas).

Iš faršo, kiaušinio, pakepinto svogūno, džiūvėsėlių (jų reikia tiek, kad kukuliukai suliptų) ir prieskonių pagaminame mėsos kukuliukus ir šaukštelio pagalba dedame juos į verdantį sultinį. Griežinėliais pjaustytą morką šiek tiek pakepiname svieste ir taip pat dedame į sultinį. Ten pat “keliauja“ ir pjaustytos bulvės bei grikiai. Viską viriname apie 25-30 minučių ant vidutinio karštumo ugnies. Sriubai baigiant virti beriame kapotus žalumynus ir dar paviriname puse minutės.

Grikių sriuba su mėsos kukuliukais patiekiama šilta. Ją galima užbalinti grietine. Skanaus!

Kiti receptai!

loading...
loading...