Vištienos sriubos ingredientai:
Daržovių ar vištienos sultinys – 2 litrai;
Vištienos filė – 300 g;
Morka – 1 vnt. vidutinio dydžio;
Bulvės – 3 vnt.;
Svogūnas – 1 vnt., nedidelis;
Sviestas – nedidelis gabalėlis;
Grikiai - 1 stiklinė;
Švieži žalumynai (petražolės, krapai) – nedidelis pundelis;
Druska, juodieji pipirai, lauro lapai, vištienos prieskoniai.
Gaminame. Vištienos sriuba su grikiais
Vištienos file supjaustome nedideliais gabalėliais, pagardiname prieskoniais ir pakepiname svieste, kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu ir burokine tarka sutarkuota morka.
Puodą su sultiniu užviriname, pridedame pipirų, lauro lapų ir druskos (jeigu sultinys nesūdytas). Į puodą sukrečiame apkepintą vištieną, kubeliais pjaustytas bulves ir grikius.
Viską viriname apie 20-25 minutes ant vidutinio karštumo ugnies. Sriubai baigiant virti beriame kapotus žalumynus ir dar truputėlį paviriname.
Vištienos sriuba patiekiama šilta. Ją galima užbalinti grietine. Skanaus!