Šaltibarščiai, kitaip dar vadinami šalta burokėlių sriuba, Lietuvoje be galo populiarūs vasaros sezonu. Ir nieko čia nuostabaus.. juk nesinori valgyti karštos sriubos, kai lauke ir taip karšta :). Taigi, Jūsų dėmesiui skanių šaltibarščių receptas..
Šaltibarščių ingredientai:
Pagal skonį druskos.
Gaminimo eiga. Šaltibarščiai
Kefyrą supilame į gilų dubenį, įpilame pieno, dedame marinuotus burokėlius, pagal skonį pilame burokėlių marinato. Beje, labai skanūs šaltibarščiai gaunasi su obuolių sultyse marinuotais burokėliais. Toliau dedame pjaustytus agurkus, svogūnų laiškus, kapotas petražoles ir krapus.
Kiaušinius patarčiau dėti visai prieš valgant šaltibarščius, nes kelias valandas pabuvę šaltibarščiuose, jie tampa nebeskanūs.
Šaltibarščius patiekite su virtomis arba virtomis ir apkepintomis bulvėmis. Skanaus!