Trinta pomidorų sriuba

Trinta pomidorų sriuba

Trinta pomidorų sriuba su paprikomis.

Reikės:

500 g konservuotų pomidorų
3 raudonosios paprikos
1 svogūnas
2 skiltelės česnakų
500 ml daržovių sultinio
Aliejaus 
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Tarkuotos citrinos žievelės

12 proc. riebumo grietinėlės 

Gaminame. Trinta pomidorų sriuba

1. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas, nuplaukite, nusausinkite, ištepkite aliejumi ir dėkite į skardą.  Paprikas kepkite 30-35 minutes, arba kol paprikų odelė pradės raukšlėtis ir juoduoti. Kai paprikos iškeps, perlikite šaltu vandeniu ir nulupkite odeles.

2. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite aliejaus, dėkite smulkiai pjaustytus svogūną ir česnaką, kepinkite kol pagels. Į puodą dėkite iškeptas paprikas ir pertrintus pomidorus, dar truputį pakepinkite, supilkite sultinį, pagardinkite druska, pipirais ir citrinų žievelėmis. Virkite ant silpnos ugnies apie 35 minutes.

3. Sriubą išplakite blenderiu iki vientisos masės, įpilkite grietinėlės ir supilstykite į lėkštes. Ant viršaus galite užberti tarkuoto fermentinio sūrio. Skanaus!

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Įvairūs receptai

Paieška