Bulvių sriubos ingredientai:
Bulvės - 500 g.;
Svogūnai - 3-4 vnt.;
Sviestas - 40-50 g;
Augalinis aliejus - 1 valgomasis šaukštas;
Daržovių sultinys;
Pienas - 130 g;
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Trinta bulvių sriuba
Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome nedideliais kubeliais. Keptuvėje tirpiname sviestą, pilame šaukštą alijaus, beriame pjaustytas daržoves, apibarstome druska, pipirais ir kepiname ant silpnos ugnies 10 minučių.
Iš keptuvės daržoves sukrečiame į puodą, užpilame sultiniu (tik kad apsemtų) ir verdame ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštės. Puodą nuimame nuo ugnies, jo turinį sutriname elektriniu trintuvu, užpilame pienu ir užviriname. Jeigu bulvių sriuba gavosi pertiršta, pilame dar sultinio.
Trinta bulvių sriuba gali būti patiekiama apibartyta tarkuotu sūriu ir pakepinta šonine, arba krutonais. Skanaus!