- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 24886

Ingredientai:
Daržovių arba vištienos sultinys - 2 l;
Bulvės - 3 vnt.;
Morka - 1 vnt.;
Svogūnas - 1 vnt.;
Grikių kruopos - 3 valgomieji šaukštai;
Sviestas - gabalėlis;
Augalinis aliejus - šlakelis;
Kapoti žalumynai (krapai, petražolės);
Druska, malti juodieji pipirai, kiti mėgstami prieskoniai.
Gaminame. Daržovių sriuba su grikiais
Bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome kubeliais ir dedame į užvirintą sultinį.
Grikių kruopas truputį pakepiname keptuvėje (ant silpnos ugnies, be riebalų) ir taip pat beriame į sultinį.
Morką tarkuojame stambia tarka. Svogūną susmulkiname. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir, kai riebalai įkais, beriame morkas su svogūnais ir pakepiname. Prieš baigiant kepti pagardiname druska, prieskoniais. Keptuvės turinį verčiame į puodą su sultiniu ir verdame kol bulvės ir grikiai išvirs. Visai prieš virimo pabaigą (arba jau supilsčius daržovių sriubą į lėkštes) beriame kelias saujeles kapotų žalumynų. Skanaus!