- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 24673

Ingredientai:
Pievagrybiai - 300 g;
Sultinys (daržovių ar vištienos) - 400-500 ml;
Svogūnas - 1 vnt.;
Česnakas - 2 skiltelės;
Grietinėlė (virš 30% riebumo) - 220-250 ml;
Miltai - 3 valgomieji šaukštai;
Druska, malti juodieji pipirai;
Gabalėlis sviesto kepinimui.
Gaminame. Pievagrybių sriuba
Pievagrybius nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Česnaką ir svogūną susmulkiname.
Į puodą dedame gabalėlį sviesto, kai jis ištirps, dedame svogūną ir pievagrybius. Gaminant pievagrybiai išskiria savo sultis, tad troškiname kol puode beveik nebeliks skystimo ir grybai suminkštės, tada beriame česnaką, šiek tiek pakepiname, beriame 3 šaukštus miltų, maišant truputėlį pakepiname, pilame sultinį, gerai išmaišome, pilame grietinėlę, užviriname, primažiname ugnį ir dar kelias minutes paviriname. Skanaus!