Šviežių kopūstų sriubos ingredientai:
Sultinys (vištienos, jautienos arba daržovių) - 2 l;
Šviežus kopūstas - 400 g;
Bulvės - 3 vnt.;
Morka - 1 vnt.;
Šviežia paprika - 1 vnt;
Svogūnas - 1 vnt.;
Pomidorų pasta - 1 valgomasis šaukštas;
Sviestas - nedidelis gabalėlis;
Augalinis aliejus;
Druska, pipirai, lauro lapai ar kiti mėgstami prieskoniai.
Gaminame. Šviežių kopūstų sriuba
Bulves ir morką nuskutame, nuplauname, svogūną nulupame. Bulves pjaustome didesniais kubeliais, morką tarkuojame burokine tarka arba pjaustome plonais griežinėliais. Kopūstą pjaustome siauromis juostelėmis, svogūną smulkiname.
Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, beriame svogūną, morką ir pakepiname 7-10 minučių, dedame šaukštą pomidorų pastos ir dar truputėlį pakepiname.
Sultinį užviriname, dedame bulves ir verdame apie 10 minučių. Į puodą dedame kopūstą ir dar verdame apie 10-13 minučių ant silpnos ugnies. Tada į puodą sukrečiame keptuvės turinį, dedame papriką ir užviriname.
Šviežių kopūstų sriuba tiekiama su grietine.
Skanaus!