Grikių ir pievagrybių sriubos ingredientai:
Jautienos arba vištienos sultinys - 2 litrai;
Bulvės - 2 vnt.;
Morka - 1vnt.;
Grikiai - 0,5 stiklinės;
Pievagrybiai - 150-200 g;
Druska, pipirai, smulkinti žalumynai (petražolės, krapai);
Augalinis aliejus ir gabalėlis sviesto.
Gaminame. Grikių ir pievagrybių sriuba
Bulves pjaustome kubeliais. Morką sutarkuojame burokine tarka. Pievagrybius nuvalome ir supjaustome griežinėliais. Svogūną susmulkiname.
Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, dedame smulkintą svogūną ir morką, apkepiname. Dedame pievagrybius ir kepiname kol suminkštės.
Puode užviriname sultinį, dedame bulves, beriame nuplautus grikius ir verdame apie 10 minučiu. Į puodą sukrečiame keptuvės turinį ir dar verdame 7-8 minutes. Prieš baigiant virti sriubą paskaniname druska, pipirais ir suberiame smulkintus žalumynus.
Skanaus!