Šaltibarščių ingredientai:
Tirštas kefyras - 1 litras;
Gazuotas vanduo - 1-3 stiklinės (tirštumui reguliuoti);
Virti burokėliai - 2-3 vnt.;
Trumpavaisiai agurkai - 4-5 vnt.;
Svogūnų laiškai - pundelis;
Švieži krapai - pundelis;
Citrinos sultys - 1-2 valgomieji šaukštai;
Garstyčios - 1-2 arbatiniai šaukšteliai;
Cukrus - 1-2 v. šaukštai;
Druska.
Gaminame. Šaltibarščiai
Stambia burokine tarka į dubenį tarkuojame virtus burokėlius, agurkus ir kiaušinius. Svogūnus ir krapus pjaustome smulkiai ir dedame į tą patį dubenį. Ant viršaus pilame kefyrą ir gazuotą vandenį. Vandens pilkite tiek, kad šaltibarščiai būtų norimo tirštumo. Visu kitus ingredientus (citrinos sultis, garstyčias, cukrų, druską) dedame po truputį, reguliuodami šaltibarščių skonį.
Šaltibarščius patiekiame su virtomis bulvėmis. Skanaus!