- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 7027

Ingredientai:
Vanduo;
Džiovinti obuoliai;
Džiovintos slyvos;
Razinos;
Taip pat į šią sriubą galima dėti kitų šviežių ar džiovintų vaisių ar uogų;
Makaronai (laužyti spageti ar kiti);
Cukrus;
Citrinos sultys;
Krakmolas.
Gaminame. Šalta vaisių ir uogų sriuba
Džiovintus vaisius, uogas ir makaronus dedame į verdantį vandenį priklausomai nuo jų virimo laiko. Džiovintus obuolius, abrikosus, persikus ir razinas verdame ilgiau, džiovintas slyvas, šviežias braškes ar kitas šviežias uogas dedame visai prieš virimo pabaigą. Makaronus verdame apie 8 minutes. Virimo metu dedame cukrų, pilame citrinos cultis, sureguliuojame norimą skonį. Krakmolą išleidžiame nedideliame kiekyje šalto vandens ir įmaišome į sriubą. Nuolat maišant užviriname. Vaisių ir uogų sriuba tiekiama atvėsusi. Skanaus!