
- Peržiūros: 3715
Raugintų kopūstų sriuba su džiovintais grybais ir dešrelėmis
Ingredientai:
Kaulienos kaulai/mėsa (vietoje kiaulienos galima naudoti sultinio kūbelius) - ~300 g;
Rūkytos dešrelės - 3-4 vnt.;
Džiovinti grybai (geriausia baravykai) - 5-6 vnt.;
Vanduo - 2,5 litro;
Rauginti kopūstai - ~500 g (galima dėti daugiau ar mažiau, priklausomai kokio tirštumo sriubos norite);
Svogūnai - 2 vnt. (vienas cielas ir vienas smulkintas);
Morka - 1 vnt.;
Pomidorų padažas - 2 valgomieji šaukštai;
Pagal skonį druskos, 2 lauro lapai, 5 juodieji pipirai;
Gaminame. Raugintų kopūstų sriuba su džiovintais grybais ir dešrelėmis
Džiovintus grybus pjaustome juostelėmis, dedame Į nedidelį puodą, užpilame vandeniu, užviriname, išjungiame ugnį ir uždengus dangtį leidžiame pastovėti maždaug pusvalandį. Praėjus laikui vėl užviriname, dedame cielą svogūną, verdame apie 30 minučių ir išjungiame.
Į puodą pilame vandenį, dedame mėsą arba sultinio kubelius, nusunktus raugintus kopūstus (kopūstų sunkos neišpilame), užviriname, uždengiame dangčiu ir verdame ant mažos ugnies maždaug puse valandos. Tada į puodą supilame virtus džiovintus grybus (kartu su vandeniu kuriame jie virė). Sumaišome, uždengiame dangčiu ir kaitiname ant labai mažos ugnies dar pusę valandos.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, pilame šlakelį augalinio aliejaus. Riebalus įkaitiname ir juose pakepiname smulkiai pjaustytą vieną svogūną ir stambia tarka sutarkuotą morką. Keptuvės turinį sukrečiame į puodą, dedame griežinėliais pjaustytas dešreles, pomidorų padažą, lauro lapus, pipirus. Išimame svogūną. Dar viriname apie valandą ant labai mažos ugnies. Išvirtą sriubą paragaujame, jeigu reikia, pagal skonį dedame druskos. Jeigu trūksta rūgštumo, pilame raugintų kopūstų sunkos.
Raugintų kopūstų sriuba patiekiama užbalinta grietine, su bulvėmis virtomis su lupenomis. Skanaus!