Pievagrybių sriubos ingredientai:
Duonos skrebučiai (krutonai, nebūtinai).
Gaminame. Trinta pievagrybių sriuba
Svogūną pjaustome pusžiedžiais, bulvę kubeliais. Pievagrybius nuplauname ir taip pat supjaustome griežinėliais.
Į puodą pilame aliejaus, dedame sviestą, pakaitiname, sudedame svogūną ir kepiname, kol jis suminkštės. Dedame pievagrybius (kelis griežinėlius paliekame sriubai papuošti) ir maišant kepiname kelias minutes. Dedame bulves, paskaniname druska, pipirais, dar šiek tiek pakepiname, užpilame vandeniu (kad apsemtų) ir uždengus dalngtį paliekame virti 20-25 minutes. Kol sriuba virs ant keptuvės pakepiname pievagrybių griežinėlius papuošimui ir pasigaminame krutonus.
Kai sriuba išvirs, puodo turinį sutriname elektriniu trintuvu, pilame grietinėlę ir išmaišome. Jeigu sriuba per tiršta, pilame dar virinto vandens arba sultinio. Pilame trintą pievagrybių sriubą į lėkštę, puošiame keptuvėje pakepintais pievagrybių griežinėliais ir tiekiame su baltos duonos skrebučiais (krutonais). Skanaus!