Morkų sriubos ingredientai:
Morkos - 5-6 vnt.;
Bulvės - 2 vnt.;
Svogūnas (didesnis) - 1 vnt.;
Česnakas - 5 skiltelės;
Kalendra - 1 arbat. šaukštelis;
Paprikos milteliai - 1 arbat. šaukštelis;
Druska - pagal skonį;
Daržovių arba vištienos sultinys- 1,5-2 litrai.
Gaminame. Kreminė morkų sriuba
Morkas ir bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome stambiau ir dedame į puodą su sultiniu. Ten pat keliauja ir česnako skiltelės bei stambiais kubeliais pjaustytas svogūnas. Beriame prieskonius, išmaišome ir verdame apie 25 minutes ant silpnos ugnies. Baigus virti smulkintuvo pagalba pertriname puodo turinį iki kreminės konsistencijos, pagal skonį dar pagardiname druska. Jeigu kreminė sriuba per tiršta, pilame dar sultinio. Taip pat skanu įpilti į kreminę sriubą šlakelį grietinėlės. Sriubą galima puošti skrebučiais (krutonais) ar žalumynais. Skanaus!