Sriubai su lašiša reikės:
300 g. lašišos file be odos;
450 g. žuvies sultinio;
3 dideli porai su žaliąja dalimi;
1 didelis svogūnas;
1 bulvė;
700 ml. vandens;
5 šaukštai grietinėlės;
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 lauro lapas, druska, pipirai, šviežios citrinų sultys, petražolės.
Gaminame. Trinta sriuba su lašiša
Puode pakaitiname aliejų. Suberiame smulkintą svogūną ir siaurais griežinėliais pjaustytus porus, kepiname 4-5 minutes. Į puodą supilame vandenį, žuvies sultinį, sudedame kubeliais pjaustytas bulves, lauro lapą ir paskaniname druska. Verdame ant mažos ugnies 25 minutes. Išimame lauro lapą ir paliekame truputėlį ataušti. Puse puodo turinio perkeliame į kitą indą, pertriname trintuve ir supilame atgal į puodą. 1 cm dydžio lašišos gabalėlius pabarstome druska, pipirais ir sudedame į sriubą. Pamaišant verdame kol žuvis suminkštės (apie 5 minutes), tada supilame grietinėlę. Paskaniname prieskoniais ir citrinos sultimis, įberiame kapotų petražolių. Skanaus!