- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 13939

Ingredientai:
Bulvės - 3-4 vnt.;
Morkos - 2 vnt.;
Kopūstas (nedidelis) - puselė;
Konservuoti žirneliai - 0,5 stiklainio (660g);
Vanduo - 0,5 litro;
Pienas - 0,5 litro;
Druska - pgal skonį.
Gaminame. Pieniška daržovių sriuba
Bulves ir morkas nuskutame. Bulves pjaustome didesniais kubeliais, morkas tarkuojame burokine tarka. Kopūstą pjaustome norimo dydžio gabalėliais.
Į puodą pilame vandenį, užviriname, dedame bulves, morkas, kopūstą, beriame druskos ir verdame maždaug 20 minučių, kol daržovės suminkštės. Jeigu kopūstas šviežus, virti reikės trumpiau. Dedame konservuotus žirnelius (galima supilti ir žirnelių skystimą), pilame pieną ir užviriname. Paragaujame ar užtenka druskos. Tinka patiekti su sviestu apteptomis juodos duonos riekelėmis. Skanaus!