- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 9216

Ingredientai:
Vištienos, jautienos arba daržovių sultinys (natūralaus ar kubeliais) ~1-1,5 litro;
Išvirti burokėliai - 2-3 vnt.;
Virti avinžirniai - 1 stiklinė;
Bulvės - 2 vnt.;
Morka - 1 vnt.;
Saliero lapkotis - dvi šakelės;
Raudona paprika - puselė;
Gabalėlis sviesto ir šlakelis aliejaus morkai ir paprikai pakepinti;
Keli pipirai, lauro lapas;
Saujelė šviežių žalumynų (petražolių, krapų).
Gaminame. Burokėlių sriuba su avinžirniais
Burokėlius ir morką sutarkuojame. Saliero stiebą ir papriką supjaustome smulkiau. Bulves pjaustome didesniais kubeliais. Visas daržoves nemaišome o dedame į atskirus dubenėlius.
Į puodą su užvirintu sultiniu dedame pipirus, lauro lapą, bulves, avinžirnius ir burokėlius. Keptuvėje ištirpiname sviestą, pilame šlakelį aliejaus ir kepiname morką, salierą bei papriką. Pakepintas daržoves verčiame į puodą. Viriname ant mažos ugnies maždaus 20-25 minutes, arba kol daržovės suminkštės. Visai prieš baigiant virti beriame smulkiai pjaustytus žalumynus. Išvirusią sriubą nukeliame nuo ugnies, uždengiame dangčiu iar paliekame pastovėti pusvalandį. Patiekiame su grietine. Skanaus!