Žirnių sriubos ingredientai:
Skaldyti žirniai – 400 g;
Didelis Svogūnas – 1 vnt.;
Morka – 1 vnt.;
Gabalėlis sviesto ir šlakelis augalinio aliejaus daržovių kepimui;
Lauro lapas, juodieji ir kvapieji pipirai, druska;
Švieži žalumynai - krapai ar petražolės.
Gaminame. Skaldytų žirnių sriuba
Skaldytus žirnius kelias valandas pamirkome vandenyje, prieš verdant jį nupilame ir užpilame nauju vandeniu arba daržovių/vištienos sultiniu, ir dedame virti ant mažos ugnies. Dedame prieskonius: lauro lapą, juoduosius ir kvapniuosius pipirus.
Morką nuskutame ir sutarkuojame stambia tarka. Svogūną susmulkiname ir kartu su morka pakepiname svieste su šlakeliu aliejaus (įpylus aliejaus sviestas nedega). Kai žirniai jau bus beveik suvirę į puodą dedame pakepintą morką ir svogūną. Jeigu reikia paskaniname druska. Verdame kol daržovės ir žirniai suminkštės.
Į lėkštes supiltą žirnių sriubą apibarstome šviežiais žalumynais. Galima tiekti su grietine ar pakepintais šoninės griežinėliais. Skanaus!