- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 717

Ingredientai:
Sultinys - 2 litrai;
Raudonieji lęšiai - 1 stiklinė;
Svogūnas - 1 vnt.;
Morka - 1vnt.;
Pievagrybiai - 200 g;
Grietinėlė (riebesnė) - 100 g;
Grietinėlė (riebesnė) - 100 g;
Švieži žalumynai (krapai arba petražolės);
Prieskoniai: karis (~1 a.š.), druska (pagal skonį).
Prieskoniai: karis (~1 a.š.), druska (pagal skonį).
Gabalėlis sviesto ir žiupsnelis aliejaus kepimui.
Gaminame. Pievagrybių sriuba su lęšiais
1. Puode užviriname vištienos ar daržovių sultinį, suberiame nuplautus lęšius ir verdame kol išvirs.
2. Svogūną susmulkiname. Morką sutarkuojame burokine tarka. Pievagrybius supjaustome griežinėliais.
3. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, dedame smulkintą svogūną, kepiname kelias minutes. Dedame tarkuotą morką, maišant kepame dar kelias minutes, dedame pievagrybius ir kepiname kol suminkštės, bei gražiai apskrus. Prieš baigiant kepti, paskaniname druska ir kario prieskoniais.
4. Į puodą sukrečiame keptuvės turinį ir verdame dar kelias minutę. Prieš baigiant virti į sriubą pilame grietinėlę ir suberiame smulkintus žalumynus. Skanaus!