- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 3738

Ingredientai:
Brokolis - 200 g;
Česnakas - 1 skiltelė;
Svogūnas - 1 vnt.;
Morka - 1 vnt.;
Sultinys - 1 litras;
Grietinėlė -100 g;
Grietinėlė -100 g;
Fermentinis sūris - 50 g;
Prieskoniai: paprikos milteliai (~1 a.š.), malti juodieji pipirai (~ 1/4 a.š.), druska (pagal skonį).
Švieži ar džiovinti žalumynai (krapai, petražolės);
Gabalėlis sviesto arba aliejus kepimui.
Gaminame. Brokolių sriuba su grietinėle ir sūriu
Svogūną ir česnaką smulkiname, morką tarkuojame burokine tarka. Brokolį smulkiname mažais žiedynėliais, kotelius pjaustome. Sūrį sutarkuojame.
Puode ištirpiname gabalėlį sviesto, dedame smulkintą svogūną ir česnaką. Kepame kelias minutes vis įpilant šlakelį vandens, kad nepridegtų. Beriame tarkuotą morką ir kepame dar kelias minutes. Beriame miltus, išmaišome, minutę pakaitiname. Pilame sultinį, dedame brokolius. Paskaniname druska, prieskoniais (džiovintas žoleles dedame dabar, šviežias - baigiant virti) ir verdame apie 15 minučių. Toliau į puodą pilame grietinėlę, dedame tarkuotą surį ir suberiame smulkintus žalumynus. Skanaus!