Brokolių sriubos ingredientai:
Brokolis - 200 g;
Česnakas - 1 skiltelė;
Svogūnas - 1 vnt.;
Morka - 1 vnt.;
Sultinys - 1 litras;
Grietinėlė -100 g;
Grietinėlė -100 g;
Lydytas tepamas sūris - 50 g;
Prieskoniai: paprikos milteliai (~1 a.š.), malti juodieji pipirai (~ 1/4 a.š.), druska (pagal skonį).
Švieži ar džiovinti žalumynai (krapai, petražolės);
Gabalėlis sviesto arba aliejus kepimui.
Gaminame. Skani brokolių sriuba
Svogūną ir česnaką smulkiname, morką tarkuojame burokine tarka. Brokolį smulkiname mažais žiedynėliais, kotelius pjaustome. Sūrį sutarkuojame.
Puode ištirpiname gabalėlį sviesto, dedame smulkintą svogūną ir česnaką. Kepame kelias minutes vis įpilant šlakelį vandens, kad nepridegtų. Beriame tarkuotą morką ir kepame dar kelias minutes. Beriame miltus, išmaišome, minutę pakaitiname. Pilame sultinį, dedame brokolius. Paskaniname druska, prieskoniais (džiovintas žoleles dedame dabar, šviežias - baigiant virti) ir verdame apie 15 minučių. Toliau į puodą pilame grietinėlę, dedame lydytą surį ir suberiame smulkintus žalumynus. Skanaus!