- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 3073

Ingredientai:
Gabalėlis sviesto ir žiupsnelis aliejaus daržovių ir pievagrybių kepimui.
Gaminame. Pievagrybių sriuba su tepamu sūreliu
Svogūną smulkiname. Bulves pjaustome kubeliais. Morką sutarkuojame. Pievagrybius pjaustome griežinėliais.
Puode užviriname vištienos ar daržovių sultinį, dedame pjaustytas bulves ir verdame kol bulvės suminkštės.
Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, dedame smulkintą svogūną ir kepame kelias minutes. Tada dedame tarkuotą morką, maišant kepame dar kelias minutes, dedame pievagrybius ir kepame kol suminkštės, bei gražiai apskrus. Prieš baigiant kepti, paskaniname druska, pipirais.
Keptuvės turinį sukrečiame į puodą, paverdame dar kelias minutes. Tada į sriubą pilame grietinėlę, dedame tepamą sūrelį ir maišome kol sūrelis išsileis. Prieš baigiant virti suberiame smulkintus krapus. Skanaus!