- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 1619

Ingredientai:
Sviestas - 50 g.
Gaminame. Trinta pomidorų sriuba su grietinėle ir tepamu sūreliu
Pomidorus keliose vietose įpjauname, dedame į gilų dubenį ir užpilame ką tik užvirintu vandeniu. Už minutės lengvai nuimame pomidorų žieveles, išpjauname kietesnį viduriuką ir pomidorus supjaustome.
Svogūnus ir česnaką susmulkiname. Į puodą dedame sviestą, kelias minutes kepiname svogūnus, dedame česnaką ir dar minutę kepiname. Tada į puodą dedame supjaustytus pomidorus. Jeigu pomidoruose mažai sulčių, pilame truputį vandens. Troškiname apie 15-20 minučių. Tada pagal skonį beriame druskos, pipirų, smulkinto sultinio (kubeliais) ir smulkintas baziliko šakeles. Pamaišome, dar kelias minutes pakaitiname. Puodo turinį susmulkiname blenderiu iki vientisos masės, dedame tepamą sūrelį, pilame grietinėlės, dar pakaitiname maišant, kol sūrelis išsileis. Jeigu sriuba jums atrodo per tiršta, įpilkite truputį vandens.
Pomidorų sriubą tiekiame su krutonais, skrudintomis batono riekelėmis arba su traškiais kepintais svogūnais (rasite parduotuvėse). Skanaus!