Porų sriubos igredientai:
Poro stiebai - 400 g;
Bulvės - 400 g;
Bulvės - 400 g;
Daržovių arba vištienos sultinys - 1 litras;
Grietinėlė - 200 ml;
Sviestas - 50 g;
Sviestas - 50 g;
Alyvuogių aliejus - 1 valgomasis šaukštas;
Druska, pipirai - pagal skonį.
Druska, pipirai - pagal skonį.
Gaminame. Trinta porų sriuba
Pasiruošiame ingredientus. Poro stiebus supjaustome smulkiau (lapų nenaudojame). Bulves pjaustome griežinėliais
Puode ar gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, dedame porus ir troškiname ant silpnos ugnies kelias minutes. Tada dedame bulves, pilame šaukštą alyvuogių aliejaus, beriame druskos, pipirų, viską gerai išmaišome ir troškiname dar 5 minutes. Tada užpilame sultiniu, uždengiame dangčiu, užviriname ir ant silpnos ugnies verdame 15 minučių.
Šiek tiek pravėsusią sriubą sutriname trintuvu iki vientisos masės. Pilame grietinėlę ir išmaišome.
Porų sriubą patiekiame su krutonais (duonos skrebučiais). Skanaus!