Orkaitėje kepti baklažanai puiki užkanda tiek šventiniam stalui, tiek ir netikėtai apsilankius svečiams. Šiame recepte nurodyti apytiksliai ingredientų kiekiai.
Ingredientai:
Augalinis aliejus skardai ištepti
Gaminame. Orkaitėje kepti baklažanai su pomidorais ir sūriu
Baklažanus supjaustome 1 cm storio griežinėliais (skersai ar išilgai), iš abiejų pusių apibarstome druska ir paliekame 30 minučių pastovėti. Sūrį sutarkuojame smulkia tarka. Pomidorus pjaustome plonais griežinėliais.
Česnaką tarkuojame smulkia tarka arba išspaudžiame specialiu prietaisu, beriame žiupsnelį druskos ir sumaišome su karštu vandeniu.
Skardą išklojame kepimo popieriumi, kurį ištepame augaliniu aliejumi. Dedame baklažano griežinėlius, ant jų paviršiaus pilame po truputėlį česnakinio vandens mišinio, šaukštelio pagalba ištepame visą paviršių, beriame tarkuoto sūrio ir dedame pomidoro griežinėlius. Paviršių apibarstome druska ir maltais pipirais. Skardą su baklažanų užkanda šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25-30 minučių.
Iškeptus baklažanus puošiame šviežiomis petražolių šakelėmis. Skanaus!