Ingredientai:
Silkės filė - 2 vnt.;
Kiaušiniai - 2 vnt.;
Obuolys (rūgštesnis) - 1 vnt.;
Svogūnas - 1 vnt.;
Sviestas - 100 g;
Gaminame. Silkės užtepėlė
Prieš gaminant užtepėlę, sviestą kuriam laikui paliekame kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
Kiaušinius išverdame kietai, nulupame ir supjaustome smulkiau. Obuolį nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome į kelias dalis. Silkę taip pat pjaustome nedideliais gabalėliais.
Svogūną smulkiname ir nuplikome verdančiu vandeniu, kad nebūtų toks aitrus (galima ir neplikyti).
Į smulkintuvą dedame silkę, sviestą, svogūną, kiaušinius, obuolį ir viską sutriname. Silkės užtepėlę perdedame į indą ir dedame į šaldytuvą valandai pastovėti. Patiekiame su duona ir kapotais žalumynais. Skanaus!