Ingredientai:
Juodosios konservuotos alyvuogės be kauliukų.
Gaminame. Vėrinukai su saliami dešra
Pirmiausia pasiruošiame visus ingredientus. Dešrą ir fermentinį sūrį pjaustome plonais griežinėliais, forminę duoną - kvadratėliais. Jeigu ruošiate vaišes šventiniam stalui ir norite, kad būtų gražiau, specialių formelių pagalba iš baltos duonos ir sūrio galite išspausti figūrėles. Pomidorą taip pat pjaustome griežinėliais (jeigu naudosite vyšninius pomidorus, jų pjaustyti nereikia). Agurką pjaustome labai plonomis juostelėmis išilgai. Peiliu to padaryti greičiausiai nepavyks, tam galite naudoti bulvių skustuką (žinoma agurką galima pjaustyti ir griežinėliais). Alyvuoges perpjauname pusiau.
Ant specialaus smeigtuko veriame alyvuogės puselę, agurką, du saliami dešros griežinėlius, pomidorą, salotos lapą, sūrį ir forminę duoną. Skanaus!