Lašišos vėrinukams reikės
Prancūziškas batonas;
Sūdyta arba rūkyta lašiša;
Maskarponės sūris;
Citrinos sultys;
Švieži arba džiovinti krapai;
Druska;
Petražolių lapeliai;
Raudonieji ikrai;
Alyvuogių aliejus.
Gaminame. Lašišos vėrinukai su maskarponės sūriu
Prancūzišką batoną supjaustome riekutėmis. Vieną riekutės pusę ištepame alyvuogių aliejumi. Riekutes paskrudiname orkaitėje.
Maskarponę išsukame su citrinos sultimis, krapais, bei druska.
Lašišą pjaustome juostelėmis.
Imame batono riekutę, ant jos dedame petražolės lapelį. Maskarponės įdarą apsukame lašišos juostele ir dedame ant prancūziško batono. Persmeigiame specialiu smeigtuku ir puošiame ikriukais. Skanaus!