Ingredientai:
Baklažanai - 2 vnt.;
Alyvuogių aliejus - 9 valgomieji šaukštai;
Sojos padažas - 1 valgomasis šaukštas;
Citrinos sultys - 3 valgomieji šaukštai;
Medus - 1 valgomasis šaukštas su kaupu;
Čili pipiras - 3-4 cm gabalėlis;
Imbieras - 2 cm gabalėlis;
Česnakas - 3 nedidelės skiltelės;
Sezamo sėklos arba skaldyti riešutai.
Gaminame. Orkaitėje kepti baklažano griežinėliai
Baklažanus supjaustome griežinėliais. Čili pipirą, česnaką ir imbierą pjaustome labai smulkiai. Į dubenėlį pilame alyvuogių aliejų, sojos padažą, citrinos sultis, dedame medų ir likusius ingredientus. Viską sumaišome ir truputį patriname šaukštu.
Orkaitę įkaitiname iki vidutinio karštumo. Skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame baklažano griežinėlius, ant kiekvieno griežinėlio šaukšto pagalba atsargiai dedame užpilo (reikia pasistengti kad nuo griežinėlio nubėgtų kuo mažiau užpilo). Skardą dedame į orkaitę ir kepame 15-20 minučių. Skanaus!