Baklažanų suktinukams reikės
Baklažanas;
Varškė;
Tarkuotas kietasis sūris;
Česnakas;
Majonezas arba grietinė;
Žalumynai (petražolės arba krapai).
Gaminame. Baklažanų suktinukai
Baklažaną nuplauname, nusausiname ir supjaustome pailgomis riekelėmis. Kiekvieną riekelę apibarstome trupučiu druskos ir patriname tarp delnų. Tada aptepame baklažano riekeles augaliniu aliejumi ir apkepiname iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje.
Varškės ir sūrio įdaras. Varškę lygiomis dalimis sumaišome su tarkuotu kietuoju sūriu, dedame išspausto česnako, smulkintų žalumynų ir majonezo. Pagardiname druska, pipirais ir sumaišome.
Ant apkepintos baklažano riekelės dedame šaukštą įdaro, susukame, persmeigiame smeigtuku ir dedame į lėkštę. Tai puikus užkandis šventiniam stalui. Skanaus!