- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 2606

Ingredientai
Sviestas - ~ 3 valgomieji šaukštai.
Gaminame. Grybų žiuljenas
Grybus nuplauname ir supjaustome juostelėmis arba plonomis riekelėmis. Svogūną pjaustome siaurais pusžiedžiais.
Keptuvėje ištirpiname maždaug du šaukštus sviesto, dedame svogūnus ir kepiname ant silpnos ugnies kol jie suminkštės (kartais įpildami šlakelį vandens, tai padeda neapdeginti svogūnų). Dedame grybus, padidiname ugnį ir kepame vis pamaišant, kol grybai suminkštės, o jų sultys nugaruos. Baigus kepti, grybus nukeliame nuo ugnies ir padedame į šoną.
Kitoje keptuvėje ar nedideliame puode gaminame padažą. Dedame šaukštą sviesto, ištirpiname jį, pilame grietinėlę, dedame grietinę, beriame druską, pipirus (taip pat ir kitus prieskonius kuriuos naudojate). Maišant kaitiname kol padažas užvirs ir juo užpilame grybus, išmaišome. Taip paruoštus grybus dedame į kepimui skirtus indelius. Kiekvieną porciją užbarstome tarkuotu sūriu ir dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 10-13 minučių, kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus. Skanaus!