Sūrio rutuliukams reikės
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Kepti mocarelos sūrio rutuliukai
Nuo mocarelos sūrio rutuliukų nupilame skystima.
Kiaušinį mušame į dubenėlį, beriame druskos, maltų pipirų, džiovinto česnako, pilame šlakelį vandens ir išplakame.
Pasiruošiame tris dubenėlius: plaktas kiaušinis, miltai ir džiūvėsėliai.
Mocarekos rutuliukus, apvoliojame miltuose, dedame į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame džiūvėsėliuose. Tada vėl dedame į kiaušinio plakinį ir vėl apvoliojame džiūvėsėliuose (t.y. paniruojame du kartus). Taip paruoštus mocarelos rutuliukus dedame į lėkštę. Visa tai patogu atlikti naudojantis japonų valgymo lazdelėmis.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Jo turi būti tiek, kad sūrio rutuliukai plaukiotų. Mocarekos rutuliukus kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus (apie 2 minutes). Skanaus!