I receptas. Šoninės, sūrio ir marinuotų agurkų įdaras
Ingredientai:
Majonezas.
Gaminame
Pasiruošiame visus ingredientus. Kiaušinius išverdame kietai. Kiaulienos šoninės juosteles pakepiname orkaitėje, keptuvėje arba karšto oro gruzdintuvėje, kol jos taps traškios. Marinuotus agurkus pjaustome kubeliais. Fermentinį sūrį tarkuojame burokine tarka.
Kiaušinius perpjauname pusiau, išimame trynius, dedame į dubenį ir šakute susmulkiname. Į dubenį taip pat dedame marinuotus agurkus, sūrį ir susmulkintą šoninę. Viską pagardiname druska, pipirais, dedame majonezo ir sumaišome. Šaukšteliu atsargiai dedame įdarą į kiaušinių puseles. Skanaus!
II receptas. Sūrio ir ikrų įdaras
Ingredientai:
Majonezas.
Gaminame
Sūrį sutarkuojame burokine tarka. Išverdame kietai kiaušinius, atvėsiname šaltame vandenyje, nulupame ir perpjauname pusiau. Atsargiai šaukšteliu išimame trynius, šakute juos pasmulkiname ir sumaišome su tarkuotu sūriu ir majonezu. Pagardiname pipirais. Įdarą atsargiai dedame į baltymo puseles. Jeigu ruošiate vaišes šventiniam stalui ir norite, kad įdaryti kiaušiniai atrodytų gražiau, įdarą susmulkinkite blenderiu ir gautą masę į kiaušinių puseles dėkite konditerinio švirkšto pagalba. Ant kiekvieno kiaušinio uždedame maždaug po puse šaukštelio ikrų. Skanaus!