- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 90043

Ingredientai:
200 g varškės;
500 g bulvių;
1 kiaušinis;
~ 1 stiklinė miltų;
Žiupsnelis druskos;
Augalinis aliejaus kepimui.
Padažui:
~ 100 g sviesto;
~ 130 g grietinės;
Kapoti krapai/petražolės;
Šlakelis vandens.
Gaminame. Virtų bulvių blynai
Bulves nuskutame, išverdame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę dedame kiaušinį, varškę, miltus ir druską, viską gerai išminkome. Drėgnomis rankomis formuojame blynelius ir kepame juos keptuvėje įkaitintame aliejuje.
Padažas
Sviestą ištirpiname (kad nepradėtų kepti), sudedame grietinę ir kapotus žalumynus, paskaniname druska. Jeigu padažas per tirštas, pilame šlakelį vandens. Skanaus!