Virtų bulvių blynai su varške

Virtų bulvių blynai

Ingredientai:

200 g varškės;
500 g bulvių;
1 kiaušinis;
~ 1 stiklinė miltų;
Žiupsnelis druskos;
Augalinis aliejaus kepimui.

Padažui:

~ 100 g sviesto;
~ 130 g  grietinės;
Kapoti krapai/petražolės;

Šlakelis vandens.

Gaminame. Virtų bulvių blynai

Bulves nuskutame, išverdame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę dedame kiaušinį, varškę, miltus ir druską, viską gerai išminkome. Drėgnomis rankomis formuojame blynelius ir kepame juos keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Padažas

Sviestą ištirpiname (kad nepradėtų kepti), sudedame grietinę ir kapotus žalumynus, paskaniname druska. Jeigu padažas per tirštas, pilame šlakelį vandens. Skanaus!

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Įvairūs receptai

Paieška