- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 38330

Ingredientai:
0,5 kg virtų bulvių;
200 g varškės (sausesnės, ne iš pakelių);
1 kiaušinis;
~ 1 stiklinė miltų;
1 valgomasis šaukštas krakmolo;
Druskos;
Maltų džiūvėsėlių;
Augalinio aliejaus kepimui.
Padažui:
~ 100 g sviesto;
~ 130 g grietinės;
Gaminame. Kroketai su varške
Bulves nuskutame, išverdame, sumalame mėsmale ir sumaišome su kiaušiniu, varške, miltais ir krakmolu. Paskaniname druska ir viską gerai išminkome. Jeigu bulvių masė per minkšta (labai veliasi aplink pirštus), dedame dar krakmolo. Bet ne per daug, šiek tiek turi kibti prie rankų, kitaip kroketai gausis ne tokie skanūs. Rankomis formuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Gaminame. Grietinės ir sviesto padažas
Sviestą ištirpiname (kad nepradėtų kepti), sudedame grietinę, paskaniname druska. Jeigu padažas per tirštas, pilame šlakelį vandens. Skanaus!