Patyrusios šeimininkės nesužinos nieko naujo, na o pradedančioms gal ir pravers. Taigi, paprastai pagaminamų, skanių virtų varškėčių receptas.
Ingredientai (4-5 porcijoms):
Druskos.
Gaminame. Virti varškėčiai (tinginukai)
1. Varškę gerai ištriname dubenyje, įmušame kiaušinius, išmaišome šaukštu ir dedame miltus. Užminkome tešlą.
2. Tešlos gabalą apvoliojame miltuose. Atgnybiame dalį tešlos ir tarp delnų formuojame 3-4 cm skersmens ritinėlius, kuriuos taip pat apvoliojame miltuose ir supjaustome 1 cm griežinėliais (arba galima iškočioti 1 cm storio lakštą ir supjaustyti jį kvadratėliais ar juostelėmis).
3. Varškėčius dedame į užvirintą pasūdytą vandenį ir verdame apie 8 minutes.
Virti varškėčiai patiekiami su sviesto - grietinės padažu. Į padažą dar įpilu šlakelį vandens, kuriame virė varškėčiai, kad nebūtų labai tirštas.
Nuo pietų stalo dar liko varškėčių? Nieko tokio.., pakepinti svieste jie dar skanesni :). Skanaus!
Daugiau varškėčių receptų rasite čia: varškėčiai.