Tinginukai

Virti varškėčiai (tinginukai)

4.5857142857143 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (35 balsai (-ų))

Narių vertinimas: 5 / 5

Žvaigždutė aktyviŽvaigždutė aktyviŽvaigždutė aktyviŽvaigždutė aktyviŽvaigždutė aktyvi
 

Patyrusios šeimininkės nesužinos nieko naujo, na o pradedančioms gal ir pravers. Taigi, paprastai pagaminamų, skanių virtų varškėčių receptas

Ingredientai (4-5 porcijoms):

800 g varškės (sausesnės, ne iš pakelių);
2 didesni kiaušiniai;
~ 300 g miltų;
Miltų pabarstymui;
Druskos.

Gaminame. Virti varškėčiai (tinginukai)

1. Varškę gerai ištriname dubenyje, įmušame kiaušinius, išmaišome šaukštu ir dedame miltus. Užminkome tešlą.

2. Tešlos gabalą apvoliojame miltuose. Atgnybiame dalį tešlos ir tarp delnų formuojame 3-4 cm skersmens ritinėlius, kuriuos taip pat apvoliojame miltuose ir supjaustome 1 cm griežinėliais (arba galima iškočioti 1 cm storio lakštą ir supjaustyti jį kvadratėliais ar juostelėmis). 

3. Varškėčius dedame į užvirintą pasūdytą vandenį ir verdame apie 8 minutes.

Virti varškėčiai patiekiami su sviesto - grietinės padažu. Į padažą dar įpilu šlakelį vandens, kuriame virė varškėčiai, kad nebūtų labai tirštas. 

Nuo pietų stalo dar liko varškėčių? Nieko tokio.., pakepinti svieste jie dar skanesni :). Skanaus!

Daugiau varškėčių receptų rasite čia: varškėčiai.

loading...