Virti varškėčiai (tinginukai)

Tinginukai

Patyrusios šeimininkės nesužinos nieko naujo, na o pradedančioms gal ir pravers. Taigi, paprastai pagaminamų, skanių virtų varškėčių receptas. 

Ingredientai (4-5 porcijoms):

800 g varškės (sausesnės, ne iš pakelių);
2 didesni kiaušiniai;
~ 300 g miltų;
Miltų pabarstymui;

Druskos.

Gaminame. Virti varškėčiai (tinginukai)

1. Varškę gerai ištriname dubenyje, įmušame kiaušinius, išmaišome šaukštu ir dedame miltus. Užminkome tešlą.

2. Tešlos gabalą apvoliojame miltuose. Atgnybiame dalį tešlos ir tarp delnų formuojame 3-4 cm skersmens ritinėlius, kuriuos taip pat apvoliojame miltuose ir supjaustome 1 cm griežinėliais (arba galima iškočioti 1 cm storio lakštą ir supjaustyti jį kvadratėliais ar juostelėmis). 

3. Varškėčius dedame į užvirintą pasūdytą vandenį ir verdame apie 8 minutes.

Virti varškėčiai patiekiami su sviesto - grietinės padažu. Į padažą dar įpilu šlakelį vandens, kuriame virė varškėčiai, kad nebūtų labai tirštas. 

Nuo pietų stalo dar liko varškėčių? Nieko tokio.., pakepinti svieste jie dar skanesni :). Skanaus!

Daugiau varškėčių receptų rasite čia: varškėčiai.

 

Rekomenduojami video

Įvairūs receptai

Paieška