Varškėčiai

Varškėčiai

Varškėčiams reikės:

500 gramų varškės (geriau sausesnės, ne iš pakelių);
2-3 kiaušiniai;
Miltų;
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus;
Žiupsnelis druskos. 

Gaminame. Varškėčiai

Varškę suberkite į gilų dubenį. Kaip jau minėjau, geriau rinktis sausesnę varškę, nes varškėčiai gaunasi gerokai skanesni.. išbandyta. Toliau dėkite kiaušinius, berkite cukrų, druską ir miltus. Miltų reikia tiek, kad rankomis formuojami varškėčiai beveik nebekibtų prie rankų. Nepersistenkite, nes varškėčiai gausis per kieti.  Visus ingredientus išmaišome, išminkome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome miltais. Tarp delnų suvoliojame rutuliukus ir priplojame. Varškėčius apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių.

Kepti varškėčiai tiekiami su grietine ir/ar mėgstama uogiene. Skanaus!

Daugiau varškėčių receptų rasite čia: varškėčiai.