Varškės apkepas

Varškės apkepas

Varškės apkepo receptas.

Ingredientai: 

Varškė (sausesnė) – 500-600 g;
Manų kruopos - 4 valgomieji šaukštai;
Pienas - 0,5 stiklinės;
Kiaušiniai – 4 vnt.;
Sviestas – 3 valgomieji šaukštai;
Cukrus – 4-5 valgomieji šaukštai;
Razinos – 1-2 saujelės (nebūtinai);
Žiupsnelio vanilinio cukraus (nebūtinai);

Saujelės džiūvėsėlių skardai pabarstyti.

Gaminame. Varškės apkepas

1. Manų kruopas užpilame pienu ir palaikome 30-45 min. Razinas užmerkiame vandenyje. Sviestą laikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.

2. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Į kiaušinių trynius beriame cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išsukame. 

3. Varškę dedame į dubenį, ištriname šakute, dedame gabalėliais pjaustytą sviestą, kiaušinių trynius ištrintus su cukrumi, piene mirkytas manų kruopas ir nusunktas razinas.

4. Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų, pilame į varškės apkepo masę ir atsargiai išmaišome..

5. Kepimo skardą patepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais, pilame varškės apkepo masę ir šaukštu išlyginame paviršių.

Varškės apkepas kepamas 35-40 minučių vidutinio karštumo orkaitėje.

Skanaus!

Rekomenduojami video

Paieška