
- Peržiūros: 45502
Varškės apkepas
Ingredientai:
Varškė (sausesnė) – 500-600 g;
Manų kruopos - 4 valgomieji šaukštai;
Pienas - 0,5 stiklinės;
Kiaušiniai – 4 vnt.;
Sviestas – 3 valgomieji šaukštai;
Cukrus – 4-5 valgomieji šaukštai;
Razinos – 1-2 saujelės (nebūtinai);
Žiupsnelio vanilinio cukraus (nebūtinai);
Saujelės džiūvėsėlių skardai pabarstyti.
Gaminame. Varškės apkepas
1. Manų kruopas užpilame pienu ir palaikome 30-45 min. Razinas užmerkiame vandenyje. Sviestą laikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
2. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Į kiaušinių trynius beriame cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išsukame.
3. Varškę dedame į dubenį, ištriname šakute, dedame gabalėliais pjaustytą sviestą, kiaušinių trynius ištrintus su cukrumi, piene mirkytas manų kruopas ir nusunktas razinas.
4. Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų, pilame į varškės apkepo masę ir atsargiai išmaišome..
5. Kepimo skardą patepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais, pilame varškės apkepo masę ir šaukštu išlyginame paviršių.
Varškės apkepas kepamas 35-40 minučių vidutinio karštumo orkaitėje.
Skanaus!