Ingredientai:
Varškė - 200 g;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Kvietiniai miltai - 0,5 stiklinės;
Cukrus - 3 valgomieji šaukštai;
Druska, cinamonas.
Padažui reikės: sviesto, grietinėlės, cukraus ir cinamono.
Gaminame. Varškėčiai su cinamonu
Varškę ištriname dubenyje, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, išmaišome ir dedame miltus. Užminkome tešlą.
Iš tešlos formuojame 3-4 cm skersmens ritinėlius, kuriuos apvoliojame miltuose ir supjaustome 1 cm griežinėliais (arba galima iškočioti 1 cm storio lakštą ir supjaustyti jį kvadratėliais ar juostelėmis).
Varškėčius dedame į užvirintą pasūdytą vandenį ir verdame apie 8 minutes.
Virti varškėčiai patiekiami su tirpintu sviestu arba sviesto - grietinėlės padažu, šiek tiek pagardintu cukrumi. Abejais atvejais varškėčiai apibarstomi cinamonu. Skanaus!
Daugiau varškėčių receptų rasite čia: varškėčiai.