Ingredientai:
Varškė (sausesnė) – 500 g;
Kiaušiniai – 4 vnt.;
Manų kruopos - 3 valgomieji šaukštai;
Sviestas – 3-4 valgomieji šaukštai;
Grietinėlė arba pienas - 0,5 stiklinės;
Cukrus – 2-3 valgomieji šaukštai;
Razinos – 1-2 saujelės (nebūtinai);
Druska - žiupsnelis.
Gaminame. Varškės apkepas
Manų kruopas užpilame grietinėle ir paliekame pusvalandžiui, kad išbrinktų. Jeigu į varškės apkepą dedame razinų, jas užmerkiame vandenyje. Sviestą palaikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų ir išsukame su cukrumi. Dedame varškę, išbrinkusias manų kruopas, sviestą, razinas, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišome. Kiaušinio baltymus išplakame iki standžių putų, pilame į varškės apkepo masę ir atsargiai išmaišome. Kepimo skardą patepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais, pilame varškės apkepo masę ir šaukštu išlyginame paviršių.
Varškės apkepas kepamas 30-35 minutes vidutinio karštumo orkaitėje. Patiekiamas su mėgstama uogiene ar džemu ir/ar grietine. Skanaus!