Ingredientai:
Varškė (geriau sausesnės, ne iš pakelių) - 500 g;
Kiaušinio tryniai - 3 vnt.;
Kvietiniai miltai - 150 g.;
Cukraus pudra - 100 g;
Vanilinis cukrus - žiupsnelis;
Druska - žiupsnelis;
Augalinis aliejus kepimui;
Grietinė arba mėgstama uogienė patiekimui.
Gaminame. Kepti varškėčiai
Varškę ištriname per sietelį, dedame į dubenį. Dedame kiaušinių trynius. Ant viršaus sijojame miltus, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, beriame žiupsnelį druskos. Visus ingredientus išmaišome, išminkome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome miltais. Tarp delnų suvoliojame rutuliukus ir priplojame. Varškėčius apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių.
Kepti varškėčiai tiekiami su grietine ir/ar mėgstama uogiene. Skanaus!
Daugiau varškėčių receptų rasite čia: varškėčiai.