Ingredientai:
Varškė (riebesnė) - 500 g ;
Kiaušiniai - 2 vnt.;
Grietinė - 2 valgomieji šaukštai, +1 šaukštas aptepimui;
Manų kruopos - 3 valgomieji šaukštai;
Cukrus - 3 valgomieji šaukštai;
Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis;
Razinos 1-2 saujeles;
Sviestas skardai patepti;
Džiūvėsėliai.
Gaminame. Varškės apkepas su razinomis
Varškę dedame į dubenį ir pertriname šakute ar grūstuvu. Kieušinius išplakame kitame dubenėlyje ir plakinį supilame į varškės masę, išmaišome. Dedame du šaukštus grietinės, beriame manus, cukrų, kepimo miltelius ir razinas. Visus ingredientus gerai išmaišome ir paliekame pastovėti apie vieną valandą, kad išbrinktų manai.
Kepimo skardą patepame sviestu, apibarstome džiūvėsėliais, dedame varškės apkepo masę, šaukštu išlyginkite paviršių ir aptepame likusia grietine. Kepame 35-45 mintes, vidutinio karštumo orkaitėje. Skanaus!
Daugiau varškės apkepo receptų rasite čia: varškės apkepas.