Ingredientai:
Varškė - 500 g;
Kiaušinio trynys - 1 vnt. (jeigu varškė labai sausa, dedame visą kiaušinį);
Kvietiniai miltai - 2 valgomieji šaukštai;
Cukrus - 2 valgomieji šaukštai;
Vanilinis cukrus - žiupsnelis;
Druska - žiupsnelis;
Augalinis aliejus kepimui;
Grietinė arba mėgstama uogienė patiekimui.
Gaminame. Varškėčiai
Varškę dedame į dubenėlį ir ištriname šakute. Dedame kiaušinio trynį, beriame cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišome. Beriame miltus ir dar kartą gerai išmaišome. Tarp delnų suvoliojame rutuliukus ir priplojame. Varškėčius apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių.
Kepti varškėčiai tiekiami su grietine ir/ar mėgstama uogiene. Skanaus!
Daugiau varškėčių receptų rasite čia: varškėčiai.