- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 87732

Ingredientai:
Įdarui reikės:
Lietiniams blynams reikės:
Augalinis aliejus - 2 valgomieji šaukštai;
Gaminame. Lietiniai blynai su varške
Kiaušinius mušame į dubenį, išplakame. Beriame cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir vėl plakame. Pilame pieną (pienas turi būti ne šaltas, o pastovėjęs kambario temperatūroje), beriame miltus, užmaišome lietinių tešlą ir leidžiame tešlai pastovėti apie vieną valandą. Aliejų į tešlą pilame tik prieš kepant blynus.
Varškę dedame į dubenėlį ir pertriname šakute. Jeigu varžkė drėgnesnė, grietinės dedame mažiau. Beriame cukrų, vanilinį cukrų, išmirkytas razinas, dedame grietinę ir gerai išmaišome.
Į blynų tešlą pilame aliejų ir išmaišome. Keptuvės dugną ištepame augaliniu aliejumi, įkaitiname ir pilame samtelį lietinių tešlos. Blynus apkepame iš abiejų pusių. Kiekvieną kartą tepti keptuvės aliejumi nereikia, nes įpylėme aliejaus į tešlą.
Ant kiekvieno lietinio dedame varškės įdaro užlenkiame kraštus ir susukame.
Prieš tiekiant lietinius iš abiejų pusių apkepiname aliejuje. Lietiniai blynai su varške tiekiami su grietine arba su grietine ir mėgstama uogiene. Skanaus!